пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

Проект мансарди над індивідуальним житловим будинком у місті Львові

Будинок, в якому запроектована ця мансарда, може без слів розповісти історію його мешканців. Адже до дерев'яного одноповерхового будинку, розділеного на дві окремі сім'ї було зроблено одну, а згодом і другу цегляну прибудови. Розширювався будинок разом із збільшенням сім'ї, яка в ньому мешкала. І можливо з цими двома добудовами будинок ще міг відповідати потребам мешканців, але на світ ось-ось мало з'явитись дитятко (внуча творців тих перших добудов), і молода сім'я потребувала свого власного, в міру можливості незалежного, і неодмінно затишного простору. Що і стало метою нашого проектування!



Фотофіксація стану горища. Конструкції свідчать про етапність добудови. Справа вгорі дерев'яне перекриття над найстаршою частиною будинку.
Також хочеться зауважити, що на момент початку проектування, конструктивне вирішення даху та розміщення мансардних вікон та балконних дверей вже було визначене і реалізоване, хоча жодного планувального рішення за собою не передбачало. Тож доводилось виходити з тих умов, які вже були створені.
Перспективний перетин мансардного рівня























В результаті проектування в просторі горища загальною площею 56м2 нам вдалось розмістити:
  • вітальню;
  • батьківську спальню, просторово поєднану із вітальнею, проте розмежовану однією сходинкою (яка водночас відповідає підвищенню автентичного дерев'яного перекриття над новішим залізобетонним) та шторами, з допомогою яких при потребі можна повністю закрити спальну зону;
  • санвузол, освітлений мансардним вікном;
  • невеличку кухню, з необхідним мінімумом обладнання. На першому поверсі будинку є повноцінна кухня, проте наявність власної кухні для молодої сім'ї, особливо з малою дитиною, вважаємо суттєвою перевагою планування (замовники з великим захопленням підтримали це наше припущення :) )
  • робочу зону - кабінет - бібліотеку
  • дитячу кімнату
  • також утворився невеликий хол між балконом, кухнею та кабінетом, який може слугувати передпокоєм в разі влаштування додаткових зовнішніх сходів. Влаштування зовнішніх сходів - це перспективний варіант для ще більшого рівня незалежності помешкання молодої сім'ї від помешкання батьків)
План мансардного рівня
Як альтернатива телевізору, в цьому інтер'єрі запроектоване місце для розташування проектора та екрану, який зокрема може пересуватись по рейках на зручну відстань для того щоб дивитись або з спальні або з вітальні.
  
Зона спальні. Вид з диванної групи
Стеля над кухнею та санвузлом підшивається, таким чином утворюється додатковий простір над ними для складування речей, або гри дітей. На зображенні нижче видно вихід на антресоль по драбинці.
Кухня

Вид з кухні на кабінет - бібліотеку та балкон

Немає коментарів:

Дописати коментар