пʼятницю, 4 січня 2013 р.

Private Banking v2.0

Проект VIP відділення комерційного банку


Концепція інтер'єру покликана органічно доповнити екстер'єр будинку, в якому розташоване відділення, і який має стриманий, проте масштабний неокласичний характер. 

По-суті, для приміщення вигадується певна передісторія, оскільки простори з історією викликають відчуття тяглості традицій і солідності, притаманних банківській справі.


За задумом, спершу проектується неокласичний інтер'єр  так, наче він автентичний і зберігся з часів спорудження будинку. Цей інтер'єр дозволяє стверджувати,що колись в цьому приміщенні також була якась контора (офісне приміщення). Про це, зокрема, виразно свідчить насичений теракотовий колір, у якому вирішені стіни вхідних груп обох поверхів. Іншими характерними елементами цієї автентичної субстанції є обрамлення вікон першого поверху, оздоблення стін, декор стін, стель та підлоги,там, де вони збереглися. Також з цих часів збереглася частина умеблювання, світильників та інших предметів інтер'єру  Автентична субстанція при переплануванні зазнає ретельної реставрації, з максимальним збереженням первісного вигляду.


Вочевидь, це приміщення не було б одразу придатне для функції сучасного банківського відділення і потребувало б перепланування. Це перепланування (пристосування) відбувається за допомогою елементів (перегородок, пройомів, підвісних стель, меблів, світильників, тощо…), що мають виразно сучасний характер, використовують найновіші здобутки технологічного прогресу.


Також, передбачено деякі перехідні елементи (transitional), так звані «Новоделы». В першу чергу, це рецепція і робочі столики при касах, що запроектовані в стилі “Art deco”.


Загалом гармонійний баланс старого і нового, класичного і модерного, функціонального і декоративного є основною темою дизайну. 












Немає коментарів:

Дописати коментар