пʼятниця, 18 травня 2012 р.

Проект квартири - студії у м. Львові

В історії цього приміщення, з яким нам випала нагода мати справу на рівні перепланування, шлях від помешкання до гаражу з сауною і назад до помешкання. Приміщення розташоване в цокольному рівні і має безпосередній зв'язок із прибудинковою ділянкою (як наслідок влаштування гаражних воріт). А ще має таку велику перевагу, як розташування в будинку на тихій спокійній вуличці в одному з найзеленіших районів Львова.

В основу планувального вирішення покладено спробу повністю уникнути суто транзитних (прохідних) зон. Їх у проекті немає зовсім!
Планування квартири та приквартирної ділянки

Загальну площу приміщення було розподілено по функціональних зонах у чіткому пропорційному співвідношенні:
‐ вітальня ‐ 1/2 загальної площі, відповідно
‐ спальня ‐ 1/4,
‐ кухня, передпокій, ванна кімната ‐ 1/12
Зони кухні і передпокою формують єдиний простір що займає 1/6 усього приміщення.

Зону вітальні (диванну зону) повернуто відносно решти зон на 10 градусів. В такий спосіб її підпорядковано композиції ландшафту перед квартирою, щоб візуально і чуттєво переплести внутрішній і зовнішній простори помешкання.
3D перетин помешкання разом із прибудинковою ділянкою

Зони передпокою, кухні та ванної кімнати розташовано у прямокутному об'ємі, що його ми бачимо вирішеним ультрасучасно, в той час, як решта приміщень і поверхонь можуть являти собою поєднання історичного і сучасного. Цей "бокс" пропонуємо виконати, як меблеву конструкцію, щоб максимально ефективно використати його об'єм. З метою більш виразно відокремити цю частину помешкання, пропонуємо підняти її на одну сходинку. Що також дозволяє простіше розвести усі комунікації.

Усі вікна об'єднано і максимально збільшено по‐вертикалі для ефективного використання їх підвіконь. Зокрема, у вітальні підвіконня слугують диваном та лавкою до обіднього столу. Деякі зовнішні кути в капітальних стінах заокруглено для максимізації освітлення приміщень та для розширення проходів .

Вітальня
Проектом передбачено можливість трансформувати спальню у домашній кінотеатр. У якості сидінь у ньому можуть використовуватися матраци з дивану. Тоді у вітальні диван трансформується у жорстку лавку.

Також ми бачимо великий потенціал у застосуванні ролет в цьому інтер'єрі, вони, зокрема, можуть використовуватися, щоб:
‐ ізолювати візуально кухню, якщо там неприбрано
‐ у якості проекційного екрану в спальні / домашньому кінотеатрі
‐ закривати полиці з особистими речами у спальні і ванній кімнаті (на випадок вечірок, тощо...)
‐ закривати механізми складного ліжка, коли воно підняте
‐ регулювати затінення і приватність у вітальні та спальні

Вид на спальню та кухню у варіанті відкритих ролет.
Вид на спальню та кухню у варіанті закритих ролет.

Площа вбудованих шаф ‐ 2,75 м2
В благоустрої території перед квартирою запропоновано застосувати напівпроникне замощення крізь яке може проростати трава і проникати у ґрунт волога. Так екологічніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар